Sponsor Bağlantılar


Doğal Sayılarla ilgili çözümlü test soruları ve Cevapları Çözümleri Matematik


Sponsor Bağlantı

Doğal Sayılarla ilgili çözümlü test soruları, Yazılı Sınav Soruları ve Cevapları Çözümleri Matematik  Testlerini Paylaşmaya Devam ediyoruz.

1. x, y, x farklı üç pozitif tamsayı olmak üzere

xyz=6,

xz=3 ve

y=2 ise x¹1 dir.

Buna göre x, y, z sırasıyla aşağıdakilerden hangisidir?

A) 1, 2, 3                                       B) 1, 3, 2                               C) 3, 2, 1

D) 3, 1, 2                                      E) 2, 1, 3

 

2. a, b, c pozitif tamsayılar olmak üzere

3a=5b

c=2a

olduğuna göre, c nin alabileceği en küçük değer kaçtır?

A) 60                                             B) 30                                     C) 10

D) 6                                               E) 5

 

3. x ve y pozitif tamsayılar ve

olduğuna göre, z nin en büyük değeri için x+y+z kaçtır?

A) 10                                             B) 9                                        C) 8

D) 7                                               E) 5

 

4. x ve y pozitif tamsayılar olmak üzere

2x+3y=27

koşulunu sağlayan kaç y değeri bulunur?

A) 6                                               B) 5                                        C) 4

D) 3                                               E) 2

 

5. K ve M pozitif tamsayılar,

olduğuna göre, K nın alabileceği en küçük değer kaçtır?

A) 1                                               B) 2                                        C) 3

D) 4                                               E) 5

 

6. a, b, c pozitif tamsayılar,

a-b=1

a-c=5

olduğuna göre, a+b+c toplamının alabileceği en küçük değer kaçtır?

A) 9                                               B) 12                                     C) 13

D) 14                                             E) 17

 

7. a, b, c pozitif tam sayılar ve

olduğuna göre, a+b+c toplamının en küçük değeri kaçtır?

A) 10                                             B) 15                                     C) 20

D) 30                                             E) 45

 

8. a ve b pozitif tamsayılar ve

  olduğuna göre, a nın alabileceği en büyük değer kaçtır?

A) 16                                             B) 20                                     C) 24

D) 28                                             E) 36

 

9. x, y, x, sıfırdan farklı birer tamsayı ve x+y=z olduğuna göre, x+y+z toplamı aşağıdakilerden hangisi olamaz?

A) 16                                             B) 22                                     C) 24

D) 33                                             E) 36

 

10.  x, y, z sıfırdan büyük birer tam sayı ve

2x+3y-z=94

olduğuna göre, x in en küçük değeri kaçtır?

A) 1                                               B) 2                                        C) 3

D) 4                                               E) 5

 

...

11. x ve y birer pozitif tam sayılar olmak üzere

x>3   2x+3y=96

olduğuna göre, y nin alabileceği en büyük değer kaçtır?

A) 29                                             B) 28                                     C) 26

D) 23                                             E) 22

 

12. a, b, c birbirinden farklı pozitif tam-sayılar ve

olduğuna göre, b nin alabileceği değerler toplamı kaçtır?

A) 2                                               B) 3                                        C) 7

D) 11                                             E) 15

 

13. a ve b birer tamsayı olmak üzere,

olduğuna göre, a-b farkı en çok kaçtır?

A) 8                                               B) 10                                     C) 11

D) 12                                             E) 14

 

14. a,b pozitif tamsayılar ve

a.b = 2a+14

olduğuna göre, b nin en küçük değeri almasını sağlayan a aşağıdaki aralıklardan hangisindedir?

A) [13,15]                                     B) [10,12]                              C) [7,9]

D) [4,6]                                          E) [1,3]

 

15. Üç basamaklı bir x doğal sayısının   katı, iki basamaklı bir y doğal sayısına eşittir. Buna göre, y doğal sayısı en az kaç olabilir?

A) 42                                             B) 45                                     C) 48

D) 51                                             E) 54

 

16. 1 den 6 ya kadar olan rakamlar kul-lanılarak yazılan, rakamları birbirinden farklı, altı basamaklı ABCDEF sayısında A+B=C+D=E+F dir. Bu koşulları sağlayan en büyük ABCDEF sayısının birler basamağındaki rakam kaçtır?

A) 1                                               B) 2                                        C) 3

D) 4                                               E) 5

 

17.  a, b, c pozitif tamsayılar ve

a . b = 4

a . c =12

olduğuna göre, a + b+ c toplamının en küçük değeri kaçtır?

A) 6                                               B) 8                                        C) 10

D) 12                                             E) 17

 

18. 1, 3, 6, 7, 9 rakamlarını kullanarak yazılan, rakamları birbirinden farklı, beş basamaklı KMPTS sayısında K+M=T+S dir. Bu koşulları sağlayan kaç tane beş basamaklı KMPTS sayısı vardır?

A) 8                                               B) 7                                        C) 6

D) 5                                               E) 4

 

19. 1 den 54 e kadar olan tamsayılar sol-dan sağa doğru yan yana yazılarak

a=1 2 3 4 … 9 10 11 12 … 53 54

şekilden 99 basamaklı bir a sayısı oluşturuyor. Buna göre, a nın soldan 50. rakamı kaçtır?

A) 1                                               B) 2                                        C) 3

D) 6                                               E) 9

 

20. 1, 2, 3, 4 ve 5 rakamları kullanılarak yazılabilen, rakamları tekrarlı ve tekrarsız tüm iki basamaklı tek sayıların toplamı kaçtır?

A) 495                                           B) 497                                   C) 503

D) 515                                          E) 523

 

Başarılar Dilerim…

 

 

 

CEVAP ANAHTARI

1-C    2-C    3-A    4-C    5-A

6-B    7-B    8-D    9-D    10-A    11-D    12-B

13-D    14-A    15-B    16-C     17-B    18-A    19-C    20-A

Nasıl Buldular: doğal sayılar ile ilgili sorular ve çözümleri, doğal sayılarla ilgili sorular ve çözümleri, tam sayılarla ilgili sorular ve cevapları, 9 sınıf matematik doğal sayılar çözümlü sorular, doğal sayılar ile ilgili sorular ve cevapları 6 sınıf, 6 sınıf doğal sayılarla ilgili sorular ve çözümleri, 6 sınıf doğal sayılar ile ilgili sorular ve çözümleri, geothe ınstute a1 test çözümü, 9 sınıf doğal sayılarla ilgili çözümlü sorular, 6 sınıf doğal sayılar ile ilgili problemler ve çözümleri
Doğal Sayılarla ilgili çözümlü test soruları ve Cevapları Çözümleri Matematik SerdarHan tarafından 9 Ekim 2012 tarihinde , Matematik Dersi kategorisine eklenmiştir.
    yeni 10
Benzer Konular
Doğal Sayılarla ilgili çözümlü test soruları ve Cevapları Çözümleri Matematik isimli bu konuyu ;
Google'de Ara
BlogSearch'te Ara
Buzzzy'de Ara
Twitter'da Ara
Bing'te Ara
İletişim

Sende Yorum Yaz

Facebook Grubumuza Katılın!